5 jaar Höskaomer

DE HÖSKAOMER

Het is op 18 maart precies 5 jaar geleden dat we, de werkgroep Zorg & Welzijn Reusel met een aantal vrijwilligers, gestart zijn met De Höskaomer. We zijn in 2015 gestart met 2 dagdelen en inmiddels is dit uitgebreid naar 4 dagdelen en wel de dinsdagmorgen, woensdagmorgen, donderdagmorgen en donderdagmiddag. Onze gasten, ongeveer 30 personen, en onze vrijwilligers (nog ongeveer 90% van het 1e uur) zijn erg enthousiast over onze Höskaomer, waar wij als werkgroep blij mee zijn.

Wat is De Höskaomer nou precies:

Een ongedwongen, gezellige en huiselijke ontmoetingsplek voor senioren die nog van gezelligheid houden en waar het (oude) gevoel van hoe men thuis in de huiselijke sfeer altijd met het gezin was zo veel mogelijk benaderd wordt. Men kan hier een krantje lezen, gewoon buurten, een spelletje met elkaar spelen en/of ideeën opperen welke activiteiten er gezamenlijk uitgevoerd kunnen gaan worden. Het gemoedelijke en ongedwongen vind ik zeer belangrijk. Geen afgeschermde doelgroep maar ook zeker geen locatie waar men even (bijv. na het winkelen) binnenloopt om een kopje koffie te komen drinken.

We willen dit 1e lustrum niet zomaar voorbij laten gaan en kunnen onze gasten en vrijwilligers in de week van 25 maart op een traktatie rekenen.

Stichting Zorg & Welzijn Reusel